0 Deljenj 1585 Ogledov

Hudo neurje! Toča, dež, veter … kot na sodni dan!

2. June, 2018 19:55
1585 Ogledov
Fotografija iz kraja Cankova. Foto: facebook

Žal se je napoved Agencije RS za okolje, ki je prižgala opozorilo pred točo okoli 17. ure, uresničila. Z več koncev Slovenije poročajo o hudem neurju.

Dober dokaz za to je fotografija iz kraja Cankova, ki jo lahko vidite zgoraj. Sneg junija? Ne, tako huda toča!

O hudi toči in neurju poročajo na Facebooku tudi iz Murske Sobote. To je eden od uporabnikov Facebooka delil na družabnem omrežju:

Vir: Facebook

O hudem neurju poroča tudi Uprava RS za zaščito in reševanje, še posebno ker je neurje ponekod povzročalo večje nevšečnosti. Ob 17.15 je neurje s točo zajelo območje Občine Tišina. Prišlo je do močnega naliva s točo v velikosti lešnika ter do izpada dobave električne energije.

Žalostno. “Bučnega olja ne bo. In tudi vina ne.
20 minut toče in vse je uničeno,” so razočarani Prekmurci.

Nato se je huda ura preselila v območje Murske Sobote, kjer je meteorna voda poplavljala hišo, prav tako so imeli probleme s hudim neurjem v Ložu v Loški dolini, Slovenskem Javorniku (Jesenice), Zrečah, Šenčurju in Cerkljah na Gorenjskem.

Takšno je bilo stanje okoli 15:30 v Radljah ob Dravi, kjer je nevihto spremljala tudi toča. Vir: Facebook/posnetek zaslona

V Cerkljah na Gorenjskem je meteorna voda vdirala v objekte, ob 18.33 pa je v Voklem, Občina Šenčur, meteorna voda ogrožala objekte in lokalne ceste. Gasilci PGD Voklo so s protipoplavnimi vrečami zaščitili več objektov, očistili zamašene odtočne jaške in čistili vozišče.

Več iz te kategorije