0 Deljenj 917 Ogledov

Hrvaška tako krvavega zločina ne pomni! Znana identiteta morilca, ubiti tudi sestri Josipa in Maja

2. August, 2019 9:42
917 Ogledov

Policija je v četrtek zvečer v hiši v Zagrebu našla umorjenih šest ljudi. Ubiti so bili s strelnim orožjem. Zagrebška policija je potrdila, da so storilca odkrili okoli 4. ure zjutraj, ki pa je nato storil samomor. Trupla dveh moških, treh žensk in desetletnega otroka so našli v naselju Kajzerica. Načelnik zagrebške policije Marko Rašić je povedal, da so v hiši, v kateri je bila ubita šesterica, našli še sedemmesečnega dojenčka, ki pa ni poškodovan. Morilec je po dejanju pobegnil, policija pa ga je izsledila v zagrebškem naselju Brezovica. Med aretacijo je storil samomor. Kot poroča Jutarnji list je morilec taksist Igor Nađ. Hrvaški RTL pa medtem zapiše, da sta bili ubiti sestri  Maja in Josipa T., ubiti 10-je bil najverjetneje Majin sin. Maja bi čez osem dni slavila 35. rojstni dan. Ena od ubitih naj bi bila nekdanja žena morilca.

Četrt celo noč blokirana

Policija je obvestilo o streljanju prejela v četrtek ob 21.30, nato pa na kraju dogodka našli šest trupel. Policija je na kraj zločina prišla slabih deset minut po streljanju. Prišli so nenadoma, nekateri z vključenimi sirenami, nekateri brez njih, so potrdili prebivalci Kajzerice, četrti v bližini zagrebškega Velesejma. Inšpektorji so takoj začeli z zasliševanjem prič, poroča Večernji list. Zagrebška četrt Kajzerica je bilo celo noč popolnoma blokirana, prav tako vsi dostopi v Zagreb, na katerih je policija postavila patrulje.

Zločin kot ga ne pomnijo

Na Hrvaškem tako krvavega zločina ne pomnijo. “V tridesetletni karieri nisem videl ničesar podobnega,” je za Večernji list dejal eden od inšpektorjev, ki so ponoči patruljirali po Zagrebu.

 

Več iz te kategorije