0 Deljenj 823 Ogledov

Grozljivo, zaklepajte svoje domove! Ženska hodila od hiše do hiše in preverjala, kje bo lahko kradla

30. November, 2018 8:19
823 Ogledov
Foto: iStock

Kranjski policisti so v četrtek zvečer v Naklem obravnavali prijavo o ženski, ki je hodila od hiše do hiše in kljukala po vratih. Domnevno naj bi prodajala nakit.

Žensko so policisti izsledili, razkrivajo s PU Kranj in dodajajo, da do tatvin iz hiš ni prišlo, so pa to okoliščine, ki se pojavljajo pri drznih tatvinah in stanovanjskih objektov.

Podoben primer druge ženske so dan prej obravnavali tudi jeseniški policisti. V Žirovnici je približno 45 let stara ženska, s temnejšo poltjo in v čop spetimi črnimi lasmi, oškodovanki iz hiše odtujila nakit. Storilka se je pred dejanjem pojavila na vratih hiše oškodovanke in ji v prodajo ponujala okraske. Žensko je lastnica odslovila, kasneje pa jo je zalotila v svoji hiši. Storilka ni bila izsledena, dodajajo z omenjene policijske uprave.

“Taka dejanja v določeni meri preprečuje dosledno zaklepanje nepremičnin, ker storilci pri izvrševanju drznih tatvin večinoma izkoriščajo ravno nedoslednost lastnikov pri zaklepanju objektov in zapiranju oken ali vrat. To so stvari, ki lastniku ne vzamejo nič časa, mu pa prihranijo obilico skrbi in lahko preprečijo oškodovanje,” še dodaja mag. Bojan Kos s PU Kranj.

Več iz te kategorije