0 Deljenj 1233 Ogledov

Gradbenega posla zloglasnega šefa Udbe Janeza Zemljariča in razvpitega predsednika vlade Antona Ropa je že konec

28. May, 2019 16:34
1233 Ogledov

Nepremičninska družba Carantanium, ki sta jo marca ustanovila zloglasni bivši šef bivše tajne policije Udbe Janez Zemljarič in razvpiti bivši predsednik vlade Anton Rop, ki je ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću povedal, da ga je on instaliral v Mercator, je že preteklost. Iz sodnega registra razberemo, da je podjetje, v katerem je bil še tretji partner – Zemljaričev hudo zadolženi odvetnik Marko Kosmač, o čemer lahko berete na povezavi, – je točno pred tednom dni, 21. maja, prenehala delovati. Sklep ljubljanskega okrožnega sodišča o prenehanju delovanja družbe objavljamo v celoti v nadaljevanju.

Prenehanje delovanja držbe pa pomeni, da je brez posla ostal tudi njen direktor, nekdanji šef Slovenskih železnic Marjan Rekar.

To pa ni Zemljaričev prvi poslovni polom, lani novembra je šlo po dolgotrajnih blokadah v likvidacijo tudi njegovo podjetje Eti-par, o čemer lahko berete za povezavi.

Propad podjetja Carantanium pa pomeni najbrž tudi konec načrtov za graditev Korotanskega naselja v Ljubljani – vsaj v tej zasebi. V družbeni pogodbi, ki so jo podpisali ob ustanovitvi podjetja, so namreč že v drugem členu zapisali, da je Korotansko naselje njihov projekt.

 

Več iz te kategorije