0 Deljenj 782 Ogledov

Gostje na poroki niso upoštevali ukrepov, okužilo se je 178 ljudi, sedem jih je umrlo

15. November, 2020 16:59
782 Ogledov

Medtem ko se ljudje po vsem svetu veselijo prazničnih srečanj, so ameriški Centri za nadzor in preprečevanje bolezni včeraj objavili poročilo o poroki v Mainu, ki najbolje priča o tem, kako imajo srečanja sredi pandemije dolgoročne posledice.

Glede na zdravstveno poročilo je bila poroka, ki je bila avgusta v mestecu Maine, vir za tri ločena žarišča, na koncu pa je bilo 178 okuženih, sedem mrtvih in še trije hospitalizirani. Noben od tistih, ki so hudo zboleli ali umrli, ni bil na poroki, nekateri pa so živeli v več kot 150 kilometrih oddaljenih krajih, poroča CNN. Na poroki je bilo vsaj 55 ljudi, čeprav je bila zgornja meja števila udeležencev shodov na tem območju 50. Gostje so sedeli blizu, niso nosili mask in niso upoštevali fizične razdalje. Trideset gostov je bilo pozneje pozitivno na Covid-19, vendar se okužba na tem ni ustavila. V mestu, ki je prej imelo nič primerov Covid-19, se je še 27 ljudi, ki niso bili na poroki, okužilo po stiku z ljudmi, ki so bili na poročni slovesnosti.

Eden od gostov je bil tudi uslužbenec zavoda, ki skrbi za starejše in nemočne, okužil je 36 stanovalcev, šest pa jih je umrlo. Še en gost, ki je bil zaposlen v približno 300 kilometrov oddaljenem mestu, je okužil 82 njegovih kolegov in prebivalcev tega mesta. Tako je po doslej znanih informacijah ta poročni obred povezan z najmanj 178 okužbami, še navaja CNN.

Več iz te kategorije