0 Deljenj 7572 Ogledov

FOTO: Zgodba bralca: Vasilka se je preselila k Türku

30. September, 2017 15:12
7572 Ogledov

Domnevna intimna prijateljica bivšega predsednika republike Danila Türka Vasilka Sancin je že leta 2009 kupila stanovanje čez cesto.

Največja afera bivšega predsednika Danila Türka, njegova asistentka s fakultete Vasilka Sancin, se je že leta 2009 preselila v center Ljubljane, minuto stran od domovanja Türkovih. Ti živijo na Pražakovi 7, Sancinova je kupila stanovanje na Pražakovi 6. Na bližino nekdanjega predsednika in njegove nekdanje asistentke nas je po objavi fotografij Türkove žene Barbare Miklič Türk opozoril bralec Marjan in si prislužil 50 evrov.

Intimno razmerje je na vrhuncu Türkovega mandata leta 2010 razkril tednik Reporter, zemljiška knjiga pa kaže, da je Vasilka Sancin stanovanje čez cesto, le streljaj od Türkovih, kupila že leta 2009, dve leti po tem, ko je Danilo postal predsednik Republike Slovenije. Mariborčan Danilo Türk se je sicer preselil v stanovanje svoje žene. Razmerje naj bi se začelo, ko se je Türk iz Združenih narodov leta 2005 vrnil na ljubljansko pravno fakulteto, kjer je postal prodekan, Vasilka pa njegova asistentka.

Po javno dostopnih podatkih je Sancinova v stolpnici nasproti domovanja Türkovih kupila dvosobno stanovanje v drugem nadstropju. Preden je kupila stanovanje v centru, je imela stalni naslov na Bežigradu na Glinškovi ploščadi, kjer je živela v dvosobnem stanovanju, lastniki katerega so njeni starši. Na tem naslovu je registriran tudi zavod Center za mednarodno in poslovno pravo, direktorica katerega je Vasilka še danes.

Kaj pa je ujelo vaše ostro oko? Kontaktirajte nas.

Več iz te kategorije