0 Deljenj 679 Ogledov
PU Nova Gorica

FOTO: Z avtom podrl traktor in naredil salto

24. May, 2019 19:30
679 Ogledov

Včeraj, 23. maja ob 13.29 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije, ki se je zgodila na regionalni cesti Steske – Branik (Mestna občina Nova Gorica) zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega avtomobila.

Prometni policisti so ugotovili, da je 52-letni voznik kmetijskega traktorja vozil iz naselja Steske proti Braniku. Med vožnjo na omenjeni relaciji je s smernim kazalcem nakazal, da bo zavil v levo in nato pričel zavijati levo na makadam. Takrat pa je za traktoristom pripeljal 54-letni voznik osebnega avtomobila in ga začel prehitevati. Pri tem je prišlo do prometne nesreče, saj je voznik avtomobila s prednjim desnim delom trčil v kmetijski traktor, ki se je prevrnil na levi bok. Po trčenju pa je osebni avto prevrnilo na streho in nato odbilo v obcestni jarek, kjer je obstalo na kolesih.

V prometni nesreči je 54-letni voznik avtomobila utrpel predvidoma lažje telesne poškodbe in je bil odpeljan na nadaljnji preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. 54-letnemu povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog. Na kraju so prometnim policistom in reševalcem pomoč nudili novogoriški poklicni gasilci.

Več iz te kategorije