0 Deljenj 2035 Ogledov

FOTO: To so prizori izpred UKC Ljubljana, maske že izginjajo

27. February, 2020 15:58
2035 Ogledov

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so do danes zjutraj opravili 27 testov na novi koronavirus, vsi so bili negativni. Na telefonsko številko za informacije o koronavirusu so v slabih 24 urah prejeli 41 klicev. Opazili so tudi povečano porabo zaščitnih mask in razkužil na vstopnih točkah v oddelke in posamezne stavbe bolnišnice.

Da bi porabo prilagodili resničnim potrebam, so se dogovorili, da zaščitne maske (po en kos) ob utemeljeni potrebi izdaja informator oziroma pristojna oseba in da ne bodo več povsem prosto dostopne v embalaži, kot je bila dosedanja praksa v bolnišnici. Ljubljanski klinični center je danes od podjetja Labena sicer prejel donacijo 100.000 enoslojnih zaščitnih mask tipa 1. Zaščitne maske je prevzela civilna zaščita kliničnega centra. Uporabili jih bodo, če z obstoječimi zalogami in sprotnimi dobavami ne bo mogoče pokriti vseh potreb osrednje bolnišnice.

Na informativni telefonski številki, ki so jih v UKC Ljubljana vzpostavili v okviru dispečerskega centra Ljubljana, so od srede od 15. ure do danes do 13. ure prejeli 41 klicev. “Ljudje so večinoma iskali informacije in preverjali, v katerih primerih je smiseln obisk osebnega zdravnika oziroma UKC Ljubljana,” so navedli. Zdravstveni dispečer jih je primerno informiral oziroma usmeril, s čimer so preprečili nepotreben vstop v urgenco in prostore kliničnega centra.

V UKC Ljubljana so do nadaljnjega prepovedani vsi obiski hospitaliziranih bolnikov. Omejitev velja tudi za pokretne bolnike in njihovo srečevanje in zbiranje v avlah, saj tudi v tem primeru pride do kontakta.

Več iz te kategorije