0 Deljenj 4350 Ogledov

FOTO: SLOVENIJO ZAJELE POPLAVE Spet je prižgan alarm za točo, a to še zdaleč ni vse!

5. July, 2018 22:54
4350 Ogledov
Fotografija je simbolična. Foto: iStock

Na območju Novega mesta ter Slovenj Gradca sta nastali močnejši nevihti. Meteorologi jih zvečer in ponoči pričakujejo še več. Spremljajo jih lahko nalivi in močnejši sunki vetra, obstaja tudi nevarnost toče. Poplave so že zajele Koroško in Štajersko, natančneje Prevalje, Dravograd pa tudi Sevnico in Šentjur, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Po poročanju medijev v Prevaljah meteorne vode zalivajo kleti, poplavljenih je bilo okoli 20 objektov. Pod vodo so bile tudi številne ulice in ceste, ki pa so jih gasilci že očistili. Težave je ob meteornih vodah povzročil še Štefanov potok, ki bi ga po poročanju Večera morali že zdavnaj sanirati zaradi posedenih cevi, zaradi katerih voda udari na plano in steče po cesti pod železniškim viaduktom v središče kraja. S sanacijo naj bi sicer začeli v začetku julija.

Meteorna voda zaliva stanovanjski objekt tudi v Dravogradu, o poplavah meteorne vode pa poročajo iz Prapretna pri Šentjurju. V kraju Tajhte pri Šentjurju je prišlo do vetroloma.

V Dravogradu je voda zalila tudi cesto na relaciji Murnhof – Kozji vrh. Promet tam ovira tudi podrto drevje, še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Tudi na Agenciji RS za okolje (Arso) so opozorili, da je na območjih močnejših neviht možen porast hudourniških vodotokov. Radarska slika padavin Arsa sicer kaže, da so se nevihtni oblaki že premaknili tudi nad Štajersko in Prekmurje.

Kaj pa obeti?

V petek dopoldne se bodo plohe in nevihte nadaljevale, močnejše bodo lahko predvsem na vzhodu. Slabeti bodo začele v popoldanskem času, pozno popoldne pa se bo predvsem na zahodu pokazalo sonce. Najnižje jutranje temperature bodo 13 do 17 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 20 do 25 stopinj, na Primorskem do 28.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Lahko nastane še kakšna ploha. V nedeljo pa kaže na dokaj sončno in toplo vreme, so še napovedali meteorologi.

Foto: Arso

Kako pa je z vremenom pri vas?

Več iz te kategorije