0 Deljenj 2191 Ogledov

FOTO: Škandalozna Cerarjeva politična kampanja po šolah: Ali mu je o zlorabah nerodno govoriti?!

27. March, 2019 21:56
2191 Ogledov

Velika svinjarija Mira Cerarja, predsednika stranke SMC, ki postaja po številnih izstopih vidnih članov in izpadu iz javnomnenjskih merjenj, ki je praktično ne zaznavajo več, ki si je danes privoščil malce kampanje pred evropskimi volitvami kar na javni srednji šoli, dobiva nove razsežnosti. Seveda so povezane z vplivneži znotraj (nekdaj močne) SMC. Danes se tviteraši o stanju v SMC šalijo takole

Na Cerarja, ki je vstopil v politiko kot predavatelj na srednjih šolah na Koroškem, ki si je za eno pot zaračunal dvojne potne stroške, smo naslovili povsem konkretna vprašanja. O konkretnosti Cerarjevih odgovorov, se prepričajte sami, v okvirju objavljamo tako vprašanja, kot odgovore.

Miro Cerar, kaj boste pojasnili tistim, ki vidjo vaš nastop kot zlorabo?

To so vprašanja, ki smo jih zastavili Miru Cerarju: – Kaj bi pojasnili zgroženim staršem, ki vidijo vaš nastop kot zlorabo šole in otrok v predvolilne namene?
– Od kdaj ste strokovnjak za populizme, boj proti dezinformacijam in družabna omrežja in kdo je postavil agendo pogovora z dijaki?
– Kako boste potovali do šole in komu boste zaračunali potne stroške?

In to je odgovor, ki smo ga dobili: “Zunanji minister dr. Miro Cerar se je odzval na vabilo Mladinskega sveta Slovenije na pogovore z mladimi o prihodnosti in izzivih Evropske unije. Slovenija letos obeležuje 15. obletnico članstva v Evropski uniji in pogovori z mladimi sodijo v okvir razprav o prihodnosti Evropske unije. Minister v dialogu z aktivnimi srednješolci šol, ki že sodelujejo v različnih projektih Evropske unije, želi razpravljati o prednostih Evropske unije za mlade glede zaposlovanja in študija, predstaviti vlogo EU na globalnem področju ter govoriti o izzivih, s katerimi se sooča Evropa kot so boj proti podnebnim spremembam in boj proti dezinformacijam. Evropska unije je ozaveščanju o boju proti dezinformacijam posvetila eno ključnih točk v Akcijskem načrtu za boj proti dezinformacijam, ki ga države članice EU in Evropska komisija izvajajo od decembra 2018 dalje.

Poznavalci so nas medtem opozorili še na povezavo Mira Cerarja in Mladinskega sveta Slovenije, katerega zastopnik je bil prva štiri leta od ustanovitve razpiti SMC-jev poslanec Kemal Izidor Shaker, ki naj bi po besedah insajderjev vpliv znotraj organizacije obdržal vse do danes. Tudi prek svojih ljudi.

In če ste pozabili, kdo je Kemal Izidor Shaker, gre za tesnega političnega sopotnika Cerarja, ki je bil z njim vse od časa Stranke Mira Cerarja, ko ga je ta tudi tako promoviral in spravil za poslanca.

In kot poslanec SMC se je sodelavec Mira Cerarja proslavil s spodnjim tvitom.

Ravnateljica pravi, da ni bilo dnevnice

Elizabeta Hernaus Berlec, ravnateljica šole, kjer je danes kampanjo delal predsednik SMC, je dobila naslednja vprašanja: – Kaj bi pojasnili zgroženim staršem, ki vidijo nastop predsednika ene od političnih strank v predvilnem času kot zlorabo šole v predvolilne namene?
– Ali bodo dovoljenja tudi vprašanja o škandalih in izstopih, ki v zadnjih mesecih pretresajo stranko, ki jo vodi gospod Cerar?
– Kdo je začrtal vsebino nastopa in za govorca o populizmu, dezinformacije in družabna omrežja določil Mira Cerarja?
– Ali bo šola ministru krila potne stroške in dnevnico?

Vsebinsko odgovarjanje na konkretna vprašanja ji, če smo lahko iskreni, ne gre najbolje. Napisala je: “Zahvaljujem se vam za postavljena vprašanja in pozornost, ki smo je deležni z obiskom zunanjega ministra.Naj v uvodu napišem, da obisk ni politično obarvan, pač pa je organiziran na pobudo Mladinskega sveta Slovenije in v sklopu projekta Evropski parlament. Dijaki bodo imeli možnost postavitve vprašanj glede zaposljivosti in prihodnosti v Evropi. Glede na to, da v začetku maja 2019 obeležujemo 15. obletnico vstopa Slovenije v EU, se nam zdi tovrstna okrogla miza primerna in za dijake koristna. Nikakor pa ni namenjena promociji politikov ali posameznih političnih strank. Obisk zunanjega ministra za šolo ne bo predstavljal stroškov.”

 

Več iz te kategorije