0 Deljenj 2189 Ogledov

FOTO: Rušilni veter ruval drevesa, jih metal na električne vodnike, tako je uničil znano lepotico

4. February, 2020 18:01
2189 Ogledov
© Lipo pri Račjem dvoru v Mariboru je veter uničil.

Današnje vremenske nevšečnosti so povzročile veliko škode. Dopoldne smo poročali o več tisoč gospodinjstvih brez elektrike.

Na terenu so številne ekipe, ki pomagajo odpravljati posledice razdejanja, ki ga je povzorčilo vreme.

V občini Zreče je močan veter razkril streho objekta. Posredujejo gasilci PGD Zreče.
4.2.2020 je območje občine Zavrč zajel močan veter. Podrlo je eno drevo. Sodelovalo je PGD Zavrč.
Podrlo več dreves na lokalne ceste v občini Vransko.
Razkrilo streho objekta v kraju Arnače.
4.2.2020 je območje občine Trnovska vas zajel močan veter. Podrlo je eno drevo. Sodelovalo je prostovoljno gasilsko društvo Biš.
Ob 15.30 so gasilci PGD Topolšica pomagali prekriti streho stanovanjske hiše v Topolšici.
Razkrilo streho objekta v naselju Sveti Štefan.

Posebej veliko dogodkov so zabeležili v mariborskem regijskem centru, kjer jih nizajo:
“Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Šentilj zabeležili štiri dogodke (podrta drevesa in poškodovana komunikacijska omrežja). Na dogodkih sta posredovali PGD Šentilj in PGD Velka.
Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah zabeležili en dogodek (podrto drevo). Na dogodku je posredovalo PGD Sveta Trojica.
Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Slovenska Bistrica zabeležili dva dogodka (odkrita streha, podrto drevo elektro energetski vodi). Na dogodkih sta posredovali PGD Slovenska Bistrica in PGD Zgornja Polskava.
4.2.2020 se je v občini Sevnica zaradi močnega vetra podrlo več dreves, razkrilo streho stanovanjskega objekta in podrlo nadstrešek ob stanovanjskem objektu. Gasilci PGD Sevnica so prekrili razkrito streho, ter z gradbenim strojem premaknili nadstrešek in ga pritrdili. Dežurni delavci cestnega podjetja so odstranili podrta drevesa s cestišč.
Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Selnica ob Dravi zabeležili en dogodek (podrto drevo). Na dogodku je posredovalo PGD Selnica ob Dravi.
V Regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Ruše zabeležili en dogodek-podrto drevo. Na dogodku je posredovalo PGD Smolnik.
Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine RAČE-FRAM zabeležili dva dogodka (podrto drevo in odkrita streha). Na dogodkih sta posredovali dva PGD-ja (RAČE in FRAM).
v Regijskem centru Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 v mestni Občini Maribor zabeležili 6 dogodkov (podrta drevesa in drogovi, odkrite strehe). Na dogodkih so posredovale JZ GB Maribor in dve prostovoljni gasilski društvi (PGD Kamnica in PGD Maribor-mesto).
Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Lenart zabeležili dva dogodka (odkrita streha in motnje v oskrbi z električno energijo). Na dogodku je posredoval PGD Lenart. Oskrba z električno energijo je bila prekinjena za 1531 odjemalcev.
Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Duplek zabeležili en dogodek (motnje z oskrbo električne energije). Brez električne energije je bilo 2302 odjemalcev.
Na regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času “močnega vetra”, ki je pustošil 4.2.2020 na območju Občine Benedikt zabeležili en dogodek (podrto drevo). Na dogodku je posredovalo PGD Benedikt.”

Ob 10.49 je v karju Gibina, občina Razkrižje, močan veter podrl električne drogove kateri so pri tem zanetili požar na bljižnjem drevesu. Gasilci PGD Razkrižje in Ljutomer so požar omejili ter počakali dežurnega delavca elektro maribor kateri je odklopil elektriko.
Gasilci PGD Sveti Lovrenc prekrili del razkrite strehe stanovanjske hiše v kraju Sveti Lovrenc.
4.2.2020 je območje občine Ormož zajel močan veter. Podrlo je tri drevesa, poškodovalo tri strehe in en elektroenergetski vod. Sodelovala so štiri PGD.
Ob 9.24 je v RTP Murska Sobota na izvodu VOD Selo prišlo do izpada električne energije prizadetih je bilo 1243 odjemalcev.
Ob 9.34 je v RTP Radenci na izvodu VOD Ljutomer prišlo do izpada električne energije. Brez oskrbe z električno energijo je bilo 739 odjemalcev. Ob 10.03 je v naselju Babinci, občina Ljutomer , močan veter podrl 3 drevesa katera so padla čez cesto. Gasilci PGD Babinci so drevesa odstranili.
4.2.2020 se je v Mestni občini Ljubljana zaradi močnega vetra več dreves podrlo na ceste in objekte, meteorna voda pa je zalila več objektov. Posredujejo gasilci GB Ljubljana ter delavci cestnih in elektro podjetih ter VO-KA Snaga.
4.2.2020 se je v občini Krško zaradi močnega vetra podrlo več dreves, električnih in telefonskih drogov, ter razkrilo streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Senovo so s strešno kritino prekrili pet kvadratnih metrov strehe. Posredovali so tudi dežurni delavci cestnih podjetij in Elektro Celje, ki so odstranili podrta drevesa in drogove.
4.2.2020 je območje občine Kidričevo zajel močan veter. Podrlo je eno drevo. Sodelovalo je prostovoljno gasilsko društvo Talum.
4.2.2020 je v občini Grosuplje močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Grosuplje so streho zasilno prekrili s ponjavo.
Zaradi močnega vetra je v občini Gornji grad razkrilo streho gospodarskega poslopja. Posredujejo gasilske enote.
Zaradi močnega vetra se je v naselju Velka v občini Dravograd, na glavno cesto podrlo drevo. Odstranili so ga dežurni delavci cestnega podjetja.
4.2.2020 je v občini Domžale močan veter podrl drevo na lokalno cesto Študa-Ihan. Gasilci PGD Študa in CZR Domžale so ga razžagali in odstranili.
Gasilci PGD Dobrna odstranili podrto drevo iz cestišča v kraju Pristova.
Podrlo drevesa ne elektro vodnik v kraju Pečovnik.
4.2.2020 se je v občini Brežice zaradi močnega vetra podrlo več dreves in električnih drogov. Posredujejo dežurni delavci cestnih podjetij in Elektro Celje. Motena je oskrba z električno energijo.
Ob 9.46 je v RTP Radenci na izvodu VOD Črnci prišlo do prekinitve električne oskrbe. Brez oskrbe z električno energijo je bilo 1185 odjemalcev. Ob 15.26 je v kraju Žiberci, občina Apače, veter podrl drevo na cesto. Posredovali so gasilci PGD Žiberci, ki so s tehničnim posegom drevo odstranili

Več iz te kategorije