0 Deljenj 891 Ogledov

FOTO: Pred parlamentom padajo drevesa, Violeta Tomić že napoveduje čistke!

21. August, 2018 10:27
891 Ogledov
Foto: Škandal24

Poklical nas je bralec, ki je zaskrbljeno dejal, da je očitno prvi projekt Marjana Šarca posekati drevesa pred Državnim zborom. Medtem pa je čistke napovedala tudi Violeta Tomić.

Pred Državni zbor smo poslali fotografa, ki je res posnel, kako v okolici DZ sekajo drevesa. Čistke pa je napovedala tudi Tomićeva, in sicer na petkovi izredni seji, ko je zagrozila: “Kakor v zdravstvu ločujemo dvoživke, tako jih bomo tudi v medijih.” 

Foto: Škandal24

Poslanka je s te, svojim govorom apelirala predvsem na spremembo medijskega zakona o RTV Slovenija. Levica je že v predvolilni program za leto 2018 z naslovom Blaginja za vse, ne le za peščico zapisala, da “mediji, še zlasti komercialni, vlagajo vse manj sredstev v kakovostno novinarstvo. Ker je to v vitalnem interesu javnosti, mora država z javnimi sredstvi podpirati novinarstvo ter zagotoviti demokratičen in transparenten sistem razdeljevanja sredstev, pri katerem ne bo možnosti za politične zlorabe in ki bo okrepil avtonomnost novinarjev v odnosu do lastnikov”, zato so dodali, da se bodo zavzemali za “demokratizacijo upravljanja RTV SLO s krepitvijo vloge zaposlenih in javnosti”. Levica se sicer močno zavzema za RTV-prispevek še naprej. Tako so za STA letošnjega maja odgovorili, da “obvezne RTV naročnine ne bi ukinili, so pa za razmislek o uvedbi progresije, pri čemer bi prebivalci z višjimi dohodki plačevali več, ostali pa manj kot doslej”.

Jasno je, da je Tomićeva na petkovi izredni seji, ko so šele potrjevali Šarca za premierja, že začela uresničevati predvolilni program Levice. “Kulturnik” Serpentinšek pa je tako postal le marioneta v rokah Levice, ki bo moral očitno, če mu bo tudi uspelo sestaviti vlado, delati točno to in tako, kot ga bo Violeta & co. vodila.

Več iz te kategorije