0 Deljenj 1000 Ogledov

FOTO: Poglejte ilegalce, ki so jih ujeli policisti na slovenski meji!

23. November, 2018 5:36
1000 Ogledov

Slovenska policija stavka, a svoje delo opravljajo odlično še naprej.

V sredo ob 6.55 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 48-letni Turek s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Med pregledom vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Policisti so med pregledom vozila uporabili tudi tehnična sredstva. CO2 tester je pokazal povečano vrednost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa, razkrivajo s PU Maribor in dodajajo: “Zato so policisti odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 4 državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, stare od 16 do 20 let.  Vseh pet so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.”

Foto: PU Maribor

V četrtek ob 4.45 je na istem mejnem prehodu v našo državo vstopal 68-letni Bolgar, z vlečnim vozilom bolgarskih in s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tukaj je reagiral indikator srčnega utripa. Ob pregledu vozila so nato policisti v tovornem delu priklopnega vozila odkrili 3 državljane Afganistana, stare od 16 do 30 let. Opazili so tudi, da je na vozilu na vrhnjem delu prerezana ponjava in nato sešita z notranje strani. Vse tri so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, poroča omenjena policijska uprava.

Foto: PU Maribor

Foto: PU Maribor

Foto: PU Maribor

Prav tako danes, ob 7.30 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 37-letni Turek, s priklopnim tovornim vozilom turških registrskih oznak. Tudi med pregledom tega vozila so policisti ugotovili, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta. Zato so za nadaljnji pregled vozila uporabili tehnična sredstva. CO2 tester je pokazal povečano vrednost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, tudi tokrat je reagiral indikator srčnega utripa. Policisti so zato odprli in pregledali tovorni del priklopnega vozila ter v njem odkrili 5 državljanov Pakistana in enega državljana Afganistana, stare od 20 in 25 let. Vseh šest so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Foto: PU Maribor

Foto: PU Maribor

Policisti bodo vse ugotovitve s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu. V postopku so namreč ugotovili, da vozniki niso vedeli, da v priklopnem vozilu prevažajo opisane tujce.

Več iz te kategorije