0 Deljenj 947 Ogledov
Facebook

FOTO: Nad Slovenijo se je popoldne razbesnelo neurje, toče, da je vse pobelilo, prizadelo tudi gasilce

21. July, 2019 21:25
947 Ogledov

Neprijazna jutranja napoved se je uresničila, dele Slovenije je spet pobelila toča. Neurje je uničevalo tudi lastnino, uprava za zaščito in reševanje je poročala: “Ob močnejšem deževju in vetru je v občini Maribor voda zalila dvorišče stanovajske hiše, garažno hišo in cesto. Veter pa je podrl drevo na stanovanjsko hišo. Posredovali so poklicni gasilci GB Maribor in gasilci PGD Pekre, ki so očistili odvodne jaške in omogočili vodi, da odteče ter odstranili drevo s strehe stanovanjske hiše.”

Takšne so bile posledice obilnega deževja v Ribnici na Pohorju. Uprava za zaščito in reševanje je poročala: “Zaradi močnega neurja je na območju občine RIbnice na Pohorju meteorna voda ogrožala stanovanjske objekte, na lokalne ceste se je sprožilo več manjših plazov. Gasilci PGD Ribnica – Josipdol so odmašili in odstranili most, ki ga je poškodoval narasel vodotok, s lokalnih cest odstranili nanose zemljine in mulja. Cesta proti “Greglovem grabnu” zaradi poškodovanega mostu ni dostopna, cesta po Slivniškem grabnu je deloma prevozna.”

Lokalno neurje je po poročanju uprave za zaščito in reševanje zajelo tudi predele občine Rogaška Slatina. V občini Metlika je veter razkril streho na gasilskem domu v kraju Gradac, na ceste je padlo več dreves, gasilci in dežurni delavci cestnega podjetja odstranjujejo posledice neurja. V občini Črnomelj, v okolici Dragatuša in Brdarcev gasilci odstranjujejo podrta drevesa in pokrivajo strehe na treh objektih.

Več iz te kategorije