0 Deljenj 1285 Ogledov
© Takšno je trenutno stanje na Vršiču, kjer pri 0 °C močno sneži. FOTO: ARSO

FOTO: Kakšno je to vreme konec maja! Prihajajo poplave, močno sneženje pa je že tu

29. May, 2019 9:46
1285 Ogledov

Danes bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod drugod pa veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Ponoči in proti jutru so zapihali vetrovi severnih smeri in nekoliko ohladili ozračje. Meja sneženja se je na severu Slovenije spustila do okoli 1600 m nadmorske višine.

V četrtek bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Drugod bo oblačno, občasno bo še deževalo. Do večera bo dež povsod ponehal. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, ob morju 14, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem okoli 19 stopinj Celzija.

Izdano je tudi hidrološko opozorilo! Danes čez dan bodo poplavile nekatere reke predvsem na območju Dolenjskega krasa in na območju Grosuplja. Poplavijo lahko tudi Gradaščica, Ljubljanica in nekateri njeni južni pritoki na Ljubljanskem barju in Vipava. Danes in v četrtek bo poplavljala tudi Krka.

 

Več iz te kategorije