0 Deljenj 3476 Ogledov 1 Comments

FOTO: Huda ura zajela Slovenijo: Padala je toča velikosti jajca

14. August, 2020 20:39
3476 Ogledov 1
V Idriji je padala toča velikosti jajca. Foto: Facebook.

Popoldne je Slovenijo zajelo hudo neurje. V Idriji je padala toča, velika kot jajce, kar prikazuje tudi fotografija.

Uprava za zaščito in reševanje je poroča, da je ob 15.50 občino Ljubno zajelo neurje z močnim dežjem. Gasilci PGD Radmirje so očistili mulj in pesek z občinske ceste v Radmirju.

Ob 15.50 je občino Gornji Grad zajelo neurje z močnim dežjem. V Gornjem Gradu je pri bencinski črpalki poplavilo cesto. Gasilci PGD Gornji Grad so zavarovali kraj. Obveščena je bila policija in vzdrževalec ceste. V Bočni je poplavilo prostore treh stanovanjskih hiš iz katerih so vodo izčrpali gasilci PGD Bočna. Gasilci so očistili mulj in pesek s ceste.

Ob 16.16 je neurje z močnim dežjem zajelo občino Mislinja. V Movžah so gasilci PGD Mislinja odmašili zamašene propuste in vodo preusmerjali.

Ob 16:33 je neurje z močnimi nalivi zajelo občino Dravograd. Meteorna voda je zalila proizvodne prostore podjetja v Otiškem vrhu. Gasilci PGD Šentjanž so prečrpali vodo iz poplavljenih prostorov in očistili jaške.

Ob 16:49 je neurje z močnimi nalivi zajelo občino Vuzenica. Na Pohorski cesti v Vuzenici je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo in naplavila lokalno cesto. Gasilci PGD Vuzenica so odmašili zamašen propust in preusmerili tok vode od objekta. Očistili in sprali so naplavine v dolžini 500 metrov ter sprostili promet.

Odlomnjena drevesna veja je ovirala promet na cesti Ribnica – Dolnja Bitnja, posredovali so delavci cestnega podjetja.

Močan dež je zajel del občine Kamnik in sicer naselja Bela, Motnik, Okrog pri Motniku in Špitali. Razliti hudourniki so povzročali yastoje in nanašali blato na cestišče, zalito je bilo pa tudi nekaj kleti. Na delu so gasilci PGD Kamnik, Motnik in Špitalič.

Kratkotrajno neurje, ki je v većernem času zajelo obalne kraje, je po dosedanjih podatkih poškodovali dimnik stanovanjske hiše, poškodovani sta tudi drevesi.

Več iz te kategorije