0 Deljenj 1223 Ogledov

FOTO: Grozljivka na primorki: prehitra voznika kombija in avtobusa s ceste rinila avtomobiliste, en ni preživel

26. July, 2018 15:22
1223 Ogledov
© PU Koper

Policija je ugotovila, da sta zjutraj primorsko avtocesto zaprli kar dve prometni nesreči, poroča Anita Leskovec iz PU Koper.

V tragediji je ugasnilo življenje slovenskega voznika, Leskovčeva pa je povzela policijske ugotovitve: “Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do dveh prometnih nesreč. V prvi je voznik kombija na prehitevalnem pasu zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila Mazda. Za tem je pripeljal voznik Berlinga, ki je zmanjšal hitrost in se pričel zaustavljati, za njim pa še voznik Chevroleta, ki je prav tako zmanjševal hitrost. Takrat pa je po  prehitevalnem pasu za njimi pripeljal še voznik avtobusa, ki je zaradi
neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila Chevrolet, katerega je potisnilo naprej in v levo v kovinsko varnostno ograjo. V nadaljevanju je avtobus trčil še v Berlinga, ki ga je odbilo desno izven vozišča, voznik avtobusa pa je vozilo Chevrolet potisnil naprej do kombija. Po tem trku je desno izven vozišča odbilo še kombi.”

V nesreči je po podatkih Leskovčeve umrl “65-letnik iz Kranja, voznik Chevroleta. Ostali udeleženci, ki so so bili lažje poškodovani, so bili odpeljani v ZD Postojna oz. SB
Izola na pregled. V vozilu pokojnega je bil tudi pes, ki ga je takoj prevzela veterinarska služba.”

Vozniku kombija, 51-letniku iz okolice Maribora, sledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti, 57-letnemu vozniku avtobusa iz Žužemberka pa kazenska ovadba, še poroča Leskovčeva.

Poročilo je zaključila z zapisom: “Policisti so v sodelovanju z uslužbenci DARSa takoj na treh lokacijah uredili izvoz ujetih vozil v koloni in takoj ko je bilo možno odprli promet po odstavnem pasu. Poškodovana vozila so bila v najkrajšem času ostranjena in cesta ponovno odprta za ves promet ob 12.15.”

Več iz te kategorije