0 Deljenj 731 Ogledov

FOTO: Danes klestilo po Sloveniji, a že prihaja nova pošiljka

22. June, 2019 21:07
731 Ogledov
facebook.com/StormchasersSlovenija

Po nevihtni fronti, zaradi katere so imeli ponekod v osrednji, severni in vzhodni Sloveniji težave z meteornimi vodami in plazovi, so zvečer nevihte začele spet nastajati na jugozahodu države, opozorilo agencije za okolje pa za zdaj ostaja. Na cestah so se medtem razmere umirile, dolg zastoj ostaja le pred predorom Karavanke.

Močne nevihte z nalivi se tako lahko v večjem delu države pojavljajo tudi zvečer in v noči na nedeljo.

O nalivih, toči, naraslih hudournikih in meteorni vodi so danes poročali z več koncev osrednje, severne in vzhodne Slovenije, največ s Koroške, okolice Velenja, Ljubljane z okolico, Dolenjske, Posavja in nazadnje tudi s severovzhoda države. Narasle so tudi reke, a bregov niso prestopale.

Kako je na cesta?

Po današnjem vremensko pestrem dnevu bodo sicer krajevne padavine, deloma nevihte, občasno možne tudi jutri. Sledilo bo spet obdobje sončnega in vročega vremena. Sredi tedna bodo najvišje dnevne temperature po napovedi urada za meteorologijo pri Arsu med 30 in 35 stopinj Celzija, v petek pa naj bi vročina po današnjih vremenskih modelih začela popuščati.

Na cestah in mejnih prehodih, kjer je bila sobota tudi pestra, so se medtem razmere umirile. Izjema je še vedno osemkilometrski zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Na prometno-informacijskem centru za pot proti Kranjski Gori zato priporočajo že uporabo izvoza Lesce, v Avstrijo pa lahko osebna vozila pridejo tudi preko Ljubelja ali Korenskega Sedla.

Več iz te kategorije