0 Deljenj 887 Ogledov

Eksplodiralo skladišče streliva: Ljudi evakuirajo, promet popolnoma ustavljen

9. October, 2018 8:25
887 Ogledov
Foto: iStock

Še vedno ni podatkov o žrtvah, prav tako pa ni jasno, ali je eksplozija posledica nesreče ali sabotaže. Popolnoma je zaprto območje kar 20 kilometrov okrog strelišča.

Potem ko je v skladišču streliva ukrajinskega ministrstva za obrambo odjeknila eksplozija, sledil pa je požar, so evakuirali okoli 10 tisoč ljudi. Skladišče se sicer nahaja le 176 kilometrov vzhodno od glavnega mesta Kijev.

Do sedaj ni podatkov o žrtvah in ni jasno, ali je eksplozija posledica nesreče ali sabotaže, piše hrvaški portal 24sata, ki dodaja, da je zaprta širša okolica – kar 20 kilometrov okoli skladišča sta zaprta tako cestni kot železniški promet. Na mesto eksplozije je bilo napotenih na stotine ljudi.

To sicer ni osamljen primer, ko bi v skladiščih streliva v Ukrajini zagorelo. S tem se namreč pogosto soočajo vse od leta 2014 dalje, za požari pa naj bi stali uporni ruski separatisti. Ena izmed največjih eksplozij je bila lani v vojaškem skladišču v pokrajini Vinicja, 270 kilometrov zahodno od Kijeva, takrat pa so evakuirali kar 24 tisoč ljudi.

Do tokratne eksplozije je prišlo danes zgodaj zjutraj, ob 4.22 so nato zaprli ves promet.

Več iz te kategorije