0 Deljenj 429 Ogledov

Dva sončna dneva, potem se vrača dež, v novem tednu se bo krepil

29. October, 2021 5:57
429 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem do 18 °C.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost. Proti večeru se bo ponekod v zahodni Sloveniji oblačnost povečala. Jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 19 °C.

Obeti. V nedeljo bo na vzhodu še dokaj sončno in zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Drugod se bo od zahoda pooblačilo. Občasno bo že rahlo deževalo.

V ponedeljek bo oblačno, dež se bo od zahoda razširil na večji del Slovenije in se popoldne krepil. Ob morju bo pihal jugo.

Vremenska slika. Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo pa ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla zahodno Evropo. Nad nami se ob šibkih južnih vetrovih zadržuje topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Pretežno jasno bo, marsikje po nižinah južne Avstrije in zahodne Hrvaške bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Šibka burja ob severnem Jadranu bo danes ponehala.

Več iz te kategorije