0 Deljenj 1376 Ogledov
Facebook

Mrzlo šolo in posledično opuščanje pouka na šoli, ki jo vodi Frančiška Al-Mansour, doletel inšpekcijski postopek

25. November, 2019 6:55
1376 Ogledov

Mrzle učilnice, v katerih naj bi bilo komaj 16 stopinj, še hladnejša telovadnica in posledično pošiljanje učencev predčasno domov, o katerem so nas obvestili učenci v pismu, ki smo ga objavili minuli ponedeljek, je zdaj predmet inšpekcijskega postopka. Potem ko ravnateljica, ki rada nastopa v tračarskih revijah, Frančiški Al-Mansour na našo prošnjo za pojasnila ni imela časa ali volje odgovarjati, so nam z ministrstva za šolstvo pretekli teden pojasnili: “Inšpektorat RS za šolstvo in šport je prejel pobudo in izvaja inšpekcijski postopek.”

Da je na šoli hladno, so očitno ministrstvu priznali. V pojasnilih na vprašanja, ki jih v celoti objavljamo v okvirju na dnu strani, je Sebastjan Magdič z ministrstva za šolstvo zapisal: “S strani vodstva šole smo prejeli pojasnila v zvezi z navedenimi očitki. Kot izhaja iz njihovih pojasnil, je šola ogrevana, so se pa prostori zaradi pouka prostih dni ohladili, zato so bili prostori hladni. Po zagotovilih šole je tudi poskrbljeno za požarno varnost. Sanirani so tudi WC prostori šole.Za podrobnejše informacije se obrnite na SIC Ljubljana, ki je upravljavec objekta na podlagi sklepa Vlade RS, ki skladno z določili Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18) obsega skrb za pravno in funkcionalno urejenost, investicijska vzdrževalna dela, priprava, organiziranje in vodenje investicij v vseh fazah investicijskega procesa, oddajanje v najem, obremenjevanje s stvarnimi pravicami, dajanje stvarnega premoženja v uporabo in podobno. Objekt SIC Ljubljana je zelo star, vendar dobro vzdrževan s strani upravljavca, ki redno skrbi za investicijsko vzdrževalna dela v sodelovanju z MIZŠ. Sicer pa je za izvedbo in organizacijo pouka odgovoren ravnatelj, ki bo zagotovo nadomestil morebitne manjkajoče ure. Ministrstvo za zdaj še ni ukrepalo, saj smo od šole prejeli odgovor, v katerem zagotavljajo, da ustrezno odpravljajo pomanjkljivosti.”

Zanimivo je, da smo na omrežju Twitter, kjer so za svojo promocijo večkrat dnevno aktivni, za pojasnila prosili tudi tri vplivne člane stranke SD, ki vodijo šolsko ministstvo, ministra Jerneja Pikala in državna sekretarja Martino Vuk in Jerneja Štromajerja, a se jim za problem očitno ni zdelo potrebno jemati časa, saj nihče ni odgovoril.

To so vprašanja, na katera smo iskali odgovore

Spoštovani, v petek smo na uredništvo prejeli informacije o slabih razmerah na srednji šoli SIC Ljubljana. Vir med drugim piše: “Upam, da ste že slišali za dogodek, povezan za srednjo šolo SIC LJUBLJANA. Do danes jim še niso zagotovili gretja. V razredu je bilo slabih 16 stopinj. V telovadnici pa pod 16 stopinj. Nekateri učitelji dijake proti koncu pouka spuščajo domov, saj tudi njih zebe. Učitelji in dijaki so v razredu v bundah.”

Ker je vodstvo šole neodzivno, ministrstvo sprašujemo:
– Ali ste seznanjeni z opisanimi problemi z ogrevanjem?
– Ali zadevo obravnava šolski inšpektorat?
– Ali je ministrstvo kakorkoli ukrepalo in kdaj?
– Ali bo ministrstvo za ure, ko so lahko dijaki domnevno zaradi slabih razmer, odšli domov, zahtevalo nadomeščanje? Ali bo šola dobila plačane ure, ki niso bile izvedene?

Dogajanje bomo spremljali.

Več iz te kategorije