0 Deljenj 8930 Ogledov
Ljudem delijo papir z datumom 18.2., Marjan Šarec pa deli in sklicuje le tiste, ki so v njegovi ekipi - ki odhaja. Foto: vlada.si

#Koronavirus: Ljubljanske lekarne ne prodajajo mask, ampak delijo liste z datumom 18. 2.: Kam je Šarčeva birokracija poslala 1.231.400 zaščitnih mask

24. February, 2020 13:00
8930 Ogledov

Slovenci, ki bi želeli kupiti zaščitno masko in se zavarovati pred potencialno nevarnstjo koronavirusa, ki mori v Italiji, se nimajo kam obrniti, kažejo številne objave na omrežju Twitter.

Ob tem pa ne gre spregledati, da je šlo pred enajstimi dnevi, 13. februarja, čez slovensko birokracijo, na čelu katere je kljub odstopu še vedno Marjan Šarec, predsednik vlade v odstopu, 1.231.400 zaščitnih mask. In to na Kitajsko.

Kardiolog Blaž Mrevlje medtem na omrežju Twitter s pomočjo uporabnikov preverja, kje v Sloveniji je mogoče kupiti masko. In poroča, da v posloavnicah Lekarn Ljubljana mask ne prodajajo, ljudem, ki po njih sprašujejo po njih, pa delijo liste z navodili, starimi šest dni!

Portal največje komercialne televizije pa med preštevanjem mrtvih v Italiji poroča, da so navadne medicinske maske v bitki proti koronavirusu neučinkovite.

Ob tem pa se je včeraj ekipa oddaje 24ur, ki se je v Italijo odpravila delati reportažo, zaščitila s točno temi.

Da Slovenci danes množično hitijo po maske, ki pa jih zmanjkuje, poroča tudi državni portal Siol.net.

Poslanec vlade Stranke Alenke Bratušek Marko Bandelli je že od sinoči zaskrbeljen, ker bodo Italijani okužene s koronavirusom namestili na slovensko mejo, v Lazare.

Medtem pa se je slovenska vlada pod vodstvom Marjana Šarca v odsotpu šele v ponedeljek po 12. uri sešla v omejeni sestavi sekreatriata Sveta za nacionalno varnost. Zaenkrat so javnosti posredovali zgolj posnetek zbranih, ki večinoma gledajo v mizo. Kaj so se dogovorili, pa še ni znano.

Več iz te kategorije