0 Deljenj 517 Ogledov

Dosegla nas je fronta, prešla nas bo v ponedeljek, napovedujejo pri Arso

16. May, 2021 6:47
517 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, nato se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in posamezne nevihte, za nedeljo napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.

Ponoči bo oblačno, dež z nevihtami se bo razširil nad večji del Slovenije. V vzhodni in severni Sloveniji bo zapihal veter severnih smeri, ob morju bo še pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo čez dan od severa slabele in popoldne povsod ponehale. Pričelo se bo jasniti, nastale bodo še krajevne plohe. Zjutraj in dopoldne bo na Primorskem pihala šibka burja, drugod veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 21 °C.

Obeti. V torek bo dopoldne delno jasno in zjutraj ponekod po nižinah megleno. Sredi dneva in popoldne bodo znova krajevne plohe in nevihte. V noči na sredo bo deževalo, do jutra bo dež ponehal. V sredo bo dopoldne precej jasno, popoldne pa spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami.

Vremenska slika. Nad zahodno in srednjo Evropo je plitvo območje nizkega zračnega tlaka, v višinah pa se zadržuje razmeroma hladen in vlažen zrak. Vremenska fronta je dosegla Alpe in bo predvidoma ponedeljek zjutraj prešla naše kraje.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Jutri bo sprva oblačno s pogostimi padavinami, predvsem ob severnem Jadranu bodo posamezne nevihte. Čez dan bodo padavine slabele in od severa postopno ponehale.

Več iz te kategorije