0 Deljenj 537 Ogledov

Dopoldneve bo grenila megla

3. January, 2020 9:40
537 Ogledov

Danes bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 5 do 11 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno, popoldne bo od severa oblačnost naraščala. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 2 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno, v vzhodni polovici Slovenije občasno zmerno oblačno. V nedeljo bo predvsem na severovzhodu pihal severni veter, na Primorskem pa šibka burja.

Vremenska slika. Nad Alpami in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno, več zmerne oblačnosti bo v krajih zahodno od nas. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla.

Jutri bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo megleno. Čez dan se bo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas pooblačilo.

Več iz te kategorije