0 Deljenj 427 Ogledov

Dnevne temperature ostajajo pod 10 °C, plohe možne tudi ob Jadranu

11. November, 2020 6:03
427 Ogledov

Danes bo v notranjosti Slovenije oblačno in v višjih legah tudi megleno, na Primorskem in nad nadmorsko višino okoli 1400 m pa bo pretežno jasno, javlja uprava za zaščito in reševanje. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem ob šibki burji do okoli 16 °C.

Jutri se bo na Primorskem pooblačilo. Drugje bo sprva še vztrajala nizka oblačnost, ki se bo popoldne delno razkrojila. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 7 do 14 °C.

Obeti. V petek in v soboto bo delno jasno, več oblačnosti bo na zahodu. Predvsem zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika. Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se v višinah nad nami zadržuje razmeroma topel in suh, pri tleh pa vlažen in hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v Alpah, ob severnem Jadranu ter v sosednjih krajih Italije pretežno jasno, drugod bo oblačno. V Kvarnerju bo pihala šibka burja.

Jutri se bo tudi ob Jadranu pooblačilo, možna bo kakšna ploha. Drugod bo sprva oblačno in megleno, popoldne pa se bo ponekod delno zjasnilo.

Več iz te kategorije