0 Deljenj 988 Ogledov

Deževno bo

6. February, 2021 6:20
988 Ogledov

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno s precej občasno goste koprenaste oblačnosti, so v napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Drugod bo pretežno oblačno in ponekod na zahodu tudi megleno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na vzhodu do okoli 16 °C.

Jutri bo oblačno. Dež se bo dopoldne na zahodu okrepil in se čez dan razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih. Pihal bo južni veter, ob morju okrepljen jugo. Najnižje jutranje temperature bodo v severni Sloveniji okoli 4, drugod od 7 do 11, najvišje dnevne od 5 do 12, ob morju in na severovzhodu do 14 °C.

Obeti. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo ponekod še deževalo. Jugozahodnik bo čez dan povsod ponehal, popoldne se bo na severovzhodu že ohladilo. V torek bo hladneje. Nekaj sonca bo na Primorskem, drugod pa bo oblačno in predvsem v južni Sloveniji bo občasno predvsem rahlo snežilo.

Vremenska slika. Nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi južnih smeri topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo predvsem v Gorskem Kotarju. Drugod bo delno jasno. Na Hrvaškem bo pihal jugozahodnik.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas večji del dneva še suho vreme. Drugod bo oblačno in deževno. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Več iz te kategorije