0 Deljenj 546 Ogledov

Dež se bo širil, izdali opozorilo

7. February, 2021 6:28
546 Ogledov

Danes bo oblačno. Dež se bo čez dan od zahoda razširil na večji del Slovenije, najmanj ga bo v vzhodnih krajih. Pihal bo južni veter, ob morju se bo okrepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 4, drugod od 9 do 15 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Zaradi odjuge in večje količine dežja se bo danes predvsem na območju Julijskih Alp ter zahodnih in osrednjih Karavank povečala nevarnost snežnih plazov. Posamezni plazovi bodo lahko segli tudi do dna dolin.

Ponoči bodo padavine le še na severozahodu, drugod bo dež od zahoda prehodno ponehal. Veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 8 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo še deževalo, meja sneženja se bo spuščala. V Prekmurju in na Štajerskem bo zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo v Gornjesavski dolini okoli 4, drugod od 6 do 11 °C.

Obeti. Tudi v torek bo še pretežno oblačno s padavinami, ki bodo popoldne na zahodu ponehale. Po nižinah bo večinoma deževalo, hladneje bo. V sredo bo oblačno, na zahodu bo zjutraj ponovno začelo deževati, v alpskih dolinah pa snežiti. Čez dan se bodo padavine širile v notranjost.

Vremenska slika. Ciklon z vremensko fronto je dosegel Alpe, severno Sredozemlje in severozahodni Balkan. Hladna fronta se pomika čez Slovenijo proti vzhodu. Iznad severne Afrike k nam doteka topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih vzhodno od nas večji del dneva suho. Drugod bo oblačno in deževno. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo.

Več iz te kategorije