0 Deljenj 856 Ogledov

Dež bo danes zajel večji del države, do jutra se bodo temperature prepolovile

2. April, 2021 6:28
856 Ogledov

Danes bo na Primorskem sončno. Drugod bo dopoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C, so za petek napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči bo dež prehodno zajel večji del Slovenije in v soboto zjutraj večinoma ponehal. Od severa se bo pričelo jasniti. Na Primorskem bo proti jutru zapihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo na severu okoli 2, drugod od 5 do 11 °C.

Jutri se bo delno razjasnilo, najkasneje na jugovzhodu. Sredi dneva in popoldne bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 18 °C.

Obeti. V nedeljo bo povečini sončno in hladno, pihal bo veter vzhodnih smeri.

V ponedeljek bo sprva jasno s hladnim jutrom, čez dan se bo v zahodni, popoldne pa tudi v osrednji Sloveniji pooblačilo. Zapihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika. Hladna fronta se od severa pomika nad Slovenijo. Nad naše kraje bo s severovzhodnimi vetrovi začel dotekati hladnejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih zahodno od nas ter ob Jadranu delno jasno in suho. Drugod bo nekaj več oblačnosti. Popoldne in zvečer bo oblačnost naraščala, od severa se bodo začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte.

Jutri bo na Hrvaškem sprva še deževalo, drugod se bo že zjasnilo. Čez dan se bo delno razjasnilo tudi na Hrvaškem, sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj ploh.

Več iz te kategorije