0 Deljenj 444 Ogledov

Dele države prizadelo neurje, Dars zaradi močnejših padavin opozarja tudi na luči

21. May, 2022 18:31
444 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

Dars ob 18.26 na portalu promet.si

Ponekod po Sloveniji se pojavljajo močnejše padavine.
Zaradi zmanjšane vidljivosti ročno prižgite luči, vozite s prilagojeno hitrostjo in povečano varnostno razdaljo.
Ustavljanje v predorih in pod nadvozi je nevarno in prepovedano.

Dele države je popoldne zadelo neurje, poroča uprava za zaščito in reševanje, gre zlasti za severovzhodni del Slovenije, Ptuj in okolico:
– V času dogodkov večjega obsega Neurja smo do 18:25 na območju DESTRNIK zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali smo Prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
– V času dogodkov večjega obsega Neurja smo do 18:25 na območju GORIŠNICA zabeležili več prijav dogodkov (2). Aktivirali smo Prostovoljna teritorialna gasilska društva (2). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
– V času dogodkov večjega obsega Neurja smo do 18:25 na območju MARKOVCI zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali smo Prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.
– V času dogodkov večjega obsega Neurja smo do 18:25 na območju PTUJ zabeležili več prijav dogodkov (11). Aktivirali smo Prostovoljna teritorialna gasilska društva (5). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

A Arso na spletni strani še opozarja na vremenske nevšečnosti. Vijočična, torej obarvana z največjo stopnjo verjetnosti, da pade toča, je Štajerska.

V Savinjski regiji je verjetnost, da pade toča, srednje močna, v Pomurju pa zaznavna.

Zvečer in v prvi polovici noči so neurja še možna, opozarjajo pri portalu vreme.si.

Več iz te kategorije