0 Deljenj 524 Ogledov

Danes temperature do 16 °C, za soboto napovedujejo, da se bo spuščala meja sneženja

17. February, 2022 6:23
524 Ogledov

Danes bo na zahodu sprva pretežno oblačno, na Primorskem se zjutraj lahko pojavi tudi megla, drugod bo deloma jasno, za četrtek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Čez dan se bo jasnilo. Pihal bo okrepljen zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na vzhodu do 16 °C.

Jutri bo pretežno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na zahodu Slovenije. Zjutraj bo po nekaterih nižinah možna megla. Popoldne se bo spet krepil jugozahodnik. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 9 do 14, na vzhodu do 17 °C.

Obeti. V soboto bo oblačno, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Zjutraj se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne okrepile. Meja sneženja bo sprva na okoli 1500 m, popoldne pa se bo pričela spuščati.

V nedeljo zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo jasnilo.

Vremenska slika. Severno od Alp se razteza obsežna hladna fronta. Z zahodnimi do jugozahodnimi vetrovi v višinah k nam doteka občasno bolj vlažen in toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Več oblačnosti bo občasno v severni Italiji in ob severnem Jadranu, drugod bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter.

Več iz te kategorije