0 Deljenj 594 Ogledov

Danes: sneženje in grmenje

6. January, 2021 7:37
594 Ogledov

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi snežnimi plohami, lahko tudi zagrmi, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8 °C.

Jutri se bo delno zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki pa se lahko ponekod zadrži ves dan. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, v alpskih dolinah okoli -7, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem do 8 °C.

Obeti. V petek bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V soboto bo suho vreme.

Vremenska slika. Vremenska motnja se je pomaknila nad Balkan in vzhodno Evropo. Nad naše kraje s šibkimi jugozahodnimi vetrovi v višinah še doteka vlažen in razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe, marsikje v notranjosti snežne. V bližini morja bodo posamezne nevihte.

Jutri bo delno jasno, po nižinah lahko tudi večji del dneva megleno ali oblačno. Popoldne se bo v krajih južno od nas povečala koprenasta oblačnost.

Več iz te kategorije