0 Deljenj 718 Ogledov

Danes se lahko segreje do 32 °C, a že popoldne posamezne nevihte, jutri bo padalo povsod

21. July, 2020 6:11
718 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

Danes bo povečini sončno. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, na zahodu in jugu sprva še dokaj sončno. Krajevne padavine in nevihte se bodo že dopoldne začele pojavljati v severnih krajih, popoldne pa se bodo razširile nad večji del Slovenije. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

Obeti. V četrtek in petek bo vreme še nestanovitno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika. Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam. Pred njo priteka k nam toplejši in nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sprva pretežno jasno, popoldne pa bodo zlasti v Alpah nastale krajevne nevihte.

Jutri bo v sosednjih pokrajinah Avstrije in Madžarske spremenljivo oblačno, krajevne padavine in nevihte bodo možne že v jutranjem času. Čez dan se bo nestanovitno vreme z nevihtami razširilo nad vse sosednje pokrajine.

Več iz te kategorije