0 Deljenj 387 Ogledov

Danes se bo zjasnilo, jutri bo mrzlo, v drugi polovici tedna se vračajo padavine

23. November, 2021 6:31
387 Ogledov

Danes dopoldne bo ponekod v južnih in osrednjih krajih še zmerno oblačno, drugod se bo delno zjasnilo, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Popoldne bo precej jasno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 13 °C.

Jutri bo pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Burja na Primorskem bo oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -7, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 12 °C.

Obeti. V četrtek bo na severovzhodu deloma sončno, drugod se bo pooblačilo, predvsem v zahodnih krajih bo občasno deževalo. V noči na petek bodo padavine prehodno zajele vso državo. V petek bo oblačno, še bo občasno deževalo.

Vremenska slika. Nad zahodnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje, nad srednjo Evropo pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnikom k nam priteka suh in hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih jugovzhodno od nas oblačno, drugod bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod po nižinah megleno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna, v Kvarnerju pa zmerna do močna burja.

Jutri bo pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela.

Več iz te kategorije