0 Deljenj 545 Ogledov

Danes še 20 °C, v nedeljo občutna ohladitev in snežinke do dolin

9. October, 2020 7:25
545 Ogledov

Danes bo precej jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Dopoldne bo ponekod po nižinah vztrajala megla, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21 °C.

Jutri bo povečini sončno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Popoldne se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije oblačnost povečala, zvečer bodo na severozahodu padle prve dežne kaplje. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 10, ob morju okoli 11, najvišje dnevne od 17 do 21 °C.

Obeti. V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, pričelo bo deževati. Ob morju bo sprva tudi kakšna nevihta. Začel bo pihati severovzhodnik, na Primorskem burja. V nedeljo bo oblačno s padavinami in občutno hladneje. Meja sneženja se bo lahko spustila do alpskih dolin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. V noči na ponedeljek bodo padavine ponekod že ponehale, v ponedeljek čez dan pa povsod. Burja bo slabela.

Vremenska slika. Nad jugozahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri razmeroma suh in toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo večinoma jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah.

Jutri bo sončno in toplo, zjutraj bo ponekod po nižinah še megla. V Alpskem delu severne Italije ter na zahodu avstrijske Koroške pa se bo oblačnost povečala, zvečer bodo tam že padavine.

Več iz te kategorije