0 Deljenj 743 Ogledov

Danes ponekod kratkotrajne plohe, konec tedna spet možen okrepljen veter

12. February, 2020 8:26
743 Ogledov

Danes bo sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, dopoldne bo ponekod na Notranjskem, Kočevskem in v osrednjih krajih nizka oblačnost. Popoldne bo nastala kakšna kratkotrajna ploha, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Predvsem v Vipavski dolini in na Kraškem robu bo dopoldne pihala šibka burja, popoldne pa bo v Prekmurju in ponekod na Štajerskem zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, popoldne pa bo nekaj nizke oblačnosti predvsem na Notranjskem in deloma v osrednji Sloveniji. Sredi dneva in popoldne bo zapihal južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 7 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Obeti. V noči na petek se bo prehodno pooblačilo. Jugozahodnik se bo okrepil in do jutra ponehal. Ponekod bo prehodno deževalo. V petek in soboto čez dan bo sončno vreme.

Vremenska slika. Nad Alpami in Balkanom se krepi območje visokega zračnega tlaka. Z zahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje razmeroma suh in v višinah precej hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo povečini sončno, več oblačnosti bo v krajih severno od nas. Popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Zjutraj in deloma dopoldne bo v Kvarnerju pihala šibka burja.

Jutri bo večinoma sončno, popoldne se bo v Istri, Kvarnerju in v Gorskem Kotarju nekoliko pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik.

Več iz te kategorije