0 Deljenj 708 Ogledov

Danes plohe in nevihte, ponoči se bodo padavine širile

15. May, 2020 6:57
708 Ogledov

Danes bo v vzhodni Sloveniji spremenljivo oblačno s kakšno kratkotrajno ploho. Drugod bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, vmes bodo nastajale tudi nevihte. Padavine bodo pogostejše na severozahodu države. Spet bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 °C, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS (Arso).

Zvečer bodo padavine prehodno zajele tudi kraje na severovzhodu in se ponoči razširile nad večji del države. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Do jutra bo dež v glavnem ponehal. Jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem okoli 15 °C.

Jutri bo sprva precej oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Čez dan se bo oblačnost trgala, ponekod se bo delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju do 23 °C.

Obeti. V noči na nedeljo bo prehodno marsikje spet rahlo deževalo, v nedeljo sredi dneva in popoldne pa bo razmeroma sončno in nekoliko topleje. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. V ponedeljek kaže na deloma sončno vreme.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem in severnim Balkanom je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje nad srednjo Evropo in Alpami. V višinah priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. V krajih južno od nas bo povečini sončno in toplo. Drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem v Alpah bodo pogoste krajevne padavine, vmes se bodo pojavljale tudi nevihte.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo Jadranu, kjer bo pihala šibka burja. V Alpah bodo še nastale posamezne plohe.

Več iz te kategorije