0 Deljenj 665 Ogledov

Danes občasne krajevne padavine, deloma plohe, Arso izdal opozorilo

3. January, 2021 7:55
665 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Verjetnejše bodo v zahodni polovici države, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Predvsem v visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

 

 

Jutri bo pretežno oblačno in zjutraj po nekaterih nižinah megleno. Pojavljale se bodo manjše krajevne plohe, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah okoli -4, ob morju 5, najvišje dnevne od 0 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Obeti. V torek bo pretežno oblačno in zjutraj ponekod po nižinah megleno, nekaj sonca bo občasno predvsem v višjih legah ter na Primorskem. Večinoma suho bo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. V noči na sredo bodo padavine od juga prehodno zajele vso Slovenijo in v sredo dopoldne večinoma ponehale. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka, ki se počasi polni. Za vremensko fronto še naprej od juga priteka nad naše kraje razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, ki bodo pogostejše v krajih zahodno in južno od nas.

Več iz te kategorije