0 Deljenj 959 Ogledov

Danes močnejši nalivi, prognoza neviht stopa v veljavo ob 9. in bo veljala pozno v večer

10. June, 2020 6:32
959 Ogledov
Simbolična fotografija.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Krajevno bodo možni močnejši nalivi. Specializirani vremenski portal Neurje.si je objavil prognozo neviht, ki v veljavo stopa ob 9. uri in velja do 21., iz nje pa lahko razberemo, da bodo padavine zajele celotno državo, nevihte pa se bodo premikale počasi.

Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, ob morju dopoldne šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 °C, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponoči se bo razjasnilo, le na zahodu bo ostalo bolj oblačno z možnostjo posameznih ploh. Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem okoli 14 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Še se bodo pojavljale plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici države. Pihal bo šibak jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22, na vzhodu do 25 °C.


Obeti. V petek in soboto bo sončno. Čez dan bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Topleje bo.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem, Balkanom in nad delom srednje Evrope je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Od jugozahoda nad naše kraje doteka razmeroma vlažen in v višinah razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Jutri bodo plohe in nevihte sprva nastajale ob severnem Jadranu, čez dan pa še predvsem v sosednjih pokrajinah Italije in v zahodni Hrvaški.

Več iz te kategorije