0 Deljenj 808 Ogledov

Danes lahko zagrmi, jutri zjutraj megla, padavin pa manj kot danes

7. May, 2022 7:38
808 Ogledov

Danes bo oblačno, občasno bodo krajevne padavine, popoldne predvsem krajevne plohe, lahko tudi zagrmi, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje.

Ponekod bo pihal šibak severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na severozahodu okoli 14 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno, zjutraj bo ponekod možna megla. Še bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, a jih bo manj kot danes. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, najvišje dnevne od 19 do 23, na severozahodu okoli 15 °C.

Obeti. V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo še nastale posamezne plohe in nevihte. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. V torek bo sončno in večinoma suho.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka, nad Tirenskim morjem in Sicilijo pa se polni plitev ciklon. S šibkim jugovzhodnim vetrom k nam priteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo pretežno oblačno, predvsem v Alpah in v krajih južno od nas se bodo pojavljale krajevne padavine, tudi nevihte.

Več iz te kategorije