0 Deljenj 353 Ogledov

Danes do 33 °C, a Arso že prižgal opozorilo zaradi neviht, ki lahko udarijo v drugi polovici dne

21. June, 2022 9:34
353 Ogledov

Danes bo na zahodu precej jasno, drugod bo prehodno nekaj več oblačnosti, za torek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Popoldne in zvečer bodo nastale nevihte, lahko tudi kakšna močnejša. V zahodni polovici Slovenije bo pihal jugozahodnik, drugod veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 33 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Danes pozno popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek. Najverjetnejše bodo v severnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 27 do 32 °C.

Obeti. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj neviht. V petek bo sončno, nevihte bodo malo verjetne.

Vremenska slika. Nad osrednjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska fronta se zadržuje nad vzhodnimi Alpami in osrednjim Balkanom. K nam od zahoda doteka nekoliko bolj vlažen in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bo predvsem v krajih severno in vzhodno od nas nastalo nekaj neviht.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe ali nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek.

Več iz te kategorije