0 Deljenj 709 Ogledov

Danes do 28 °C, ponoči bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami

24. June, 2020 6:38
709 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, proti večeru bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 °C.

Ponoči bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, bolj verjetne bodo v severni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.


Obeti. V petek bo še nestalno vreme z možnostjo krajevnih ploh in posameznih neviht. V soboto bo sončno in vroče, predvsem v gorskem svetu bodo popoldne posamezne nevihte.

Vremenska slika. Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad srednjo Evropo in osrednjim Balkanom, pa plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Hladen in nestabilen zrak je zajel vzhodne Alpe. Nad naše kraje z vzhodnimi vetrovi doteka hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno, sredi dneva in popoldne pa bo v krajih severno od nas verjetnost za plohe in nevihte naraščala. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri.

Jutri bo v Alpah spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, drugod bo večinoma sončno.

Več iz te kategorije