0 Deljenj 561 Ogledov

Danes bodo močnejše padavine prinesle tudi sneg

29. December, 2020 6:15
561 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, ki jih bo najmanj na vzhodu, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Po nižinah bo povečini deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko tudi sneži. Predvsem v severovzhodnih krajih ter na zahodu bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 0, drugod od 2 do 9, ob morju do 11 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

V večjem delu naših gora je velika nevarnost snežnih plazov.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem zjutraj in zgodaj dopoldne bodo možne občasne krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Popoldne se bo oblačnost trgala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, ob morju okoli 7, v alpskih dolinah okoli -2, najvišje dnevne od 1 do 8, na Primorskem okoli 10 °C.

Obeti. V četrtek se bo delno razjasnilo, po nekaterih nižinah bo megla ali pa nizka oblačnost. V petek se bo od jugozahoda pooblačilo, predvsem na jugu in zahodu bodo občasno padavine.

Vremenska slika. Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se pomika nad osrednji Balkan. Za njo k nam od jugozahoda še naprej doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih vzhodno od nas delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Ob Jadranu bodo tudi nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Jutri bodo na območju Kvarnerja in Gorskega Kotarja dopoldne občasne padavine, drugod bo suho vreme.

Več iz te kategorije