0 Deljenj 613 Ogledov

Danes bo sončno, jutri se vračajo padavine

1. November, 2019 9:10
613 Ogledov

Danes bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno. Drugod bo sprva še precej oblačno, čez dan pa se bodo oblaki trgali. Burja na Primorskem bo do večera povsod ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do okoli 15 °C.

Jutri bo na severovzhodu sprva še dokaj sončno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo začelo deževati. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 9 do 15 °C.

Obeti. V nedeljo bo oblačno s padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, ponekod v notranjosti veter južnih smeri.

V ponedeljek bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne ponehale. Prehodno se bo delno zjasnilo.

Vremenska slika. Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in bližnjim Atlantikom pa več ciklonskih območij z vremenskimi frontami. V spodnjih plasteh ozračja priteka od jugovzhoda hladen in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije sončno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Burja ob severnem Jadranu bo slabela.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas še delno jasno. Drugod bo oblačno, v krajih zahodno in južno od nas bo občasno deževalo.

Več iz te kategorije