0 Deljenj 721 Ogledov

Danes bo naraščala oblačnost, že jutri se vrača sneg

9. January, 2021 6:47
721 Ogledov

Danes bo sprva delno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla, so v današnji napovedi zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Čez dan bo od juga oblačnost naraščala. Burja na Primorskem se bo popoldne nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem do 8 °C.

Jutri bo večinoma oblačno, na jugu bo občasno naletaval sneg, popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v Gornjesavski dolini okoli -10, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od -2 do 2, na Primorskem do 7 °C.

Obeti. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na jugu bo občasno naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo v noči na torek oslabela. V torek bo več sončnega vremena.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom se je prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Nov frontalni val se iznad zahodnega Sredozemlja pomika proti srednji Italiji. Nad naše kraje doteka s šibkimi vetrovi zahodnih smeri prehodno nekoliko bolj suh in razmeroma hladen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v krajih severno in zahodno od nas delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Zjutraj in dopoldne se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla Popoldne bo oblačnost od juga naraščala. Ob Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja.

Jutri se bo oblačnost umikala proti jugovzhodu. Predvsem v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.

Več iz te kategorije