0 Deljenj 701 Ogledov

Danes bo deževen dan, lahko se razvije v krajevna neurja, Arso izdal opozorilo

24. July, 2020 6:28
701 Ogledov

Danes bo pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na soboto, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

V petek in v noči na soboto bo ob nevihtah povečana možnost za pojav krajevnih neurij predvsem v obliki močnih in dolgotrajnih nalivov in močnih sunkov vetra.

Jutri bo na zahodu delno jasno. Drugod bo dopoldne oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Popoldne se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, najvišje dnevne od 21 do 26 °C.

Obeti. V nedeljo in ponedeljek bo sončno, predvsem v gorskem svetu lahko popoldne ali zvečer nastane kakšna nevihta.

Vremenska slika. Nad severno Italijo pa nastaja plitvo ciklonsko območje, ki se pomika proti vzhodu. V višinah priteka k nam precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v vseh sosednjih pokrajinah vreme nestanovitno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas občasno še deževalo, drugod se bo delno zjasnilo. Popoldne bo v Alpah nastala kakšna nevihta.

Več iz te kategorije