0 Deljenj 717 Ogledov

Dan bo jasen in topel, do 33 °C, zvečer plohe in nevihte

1. July, 2020 6:10
717 Ogledov

Danes bo sprva pretežno jasno, nato pa v notranjosti delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Popoldne in zvečer bo nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, v jugovzhodni Sloveniji do 33 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno. Na zahodu bodo prve plohe in nevihte možne že zjutraj, drugod povečini sredi dneva in popoldne, ponekod pa se bodo nadaljevale tudi v noč. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, najvišje dnevne od 24 do 30, v jugovzhodni Sloveniji do 32 °C.

Obeti. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Osvežilo se bo.

V soboto bo na Primorskem povečini sončno s šibko burjo. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno jasnilo.

Vremenska slika. Nad Panonsko nižino in Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla zahodno Evropo in se počasi bliža Alpam. Pred njo priteka k nam z razmeroma šibkimi zahodnimi do jugozahodnimi vetrovi spet toplejši in dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo povečini sončno, popoldne bodo predvsem v Alpah krajevne plohe in nevihte.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale,bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na petek.

Več iz te kategorije