0 Deljenj 630 Ogledov

Ciklonsko območje se je pomaknilo, temperature spustile, Arso izdal opozorilo, vrača se sneženje

26. December, 2020 6:51
630 Ogledov

Danes se bo postopno zjasnilo, najdlje bo oblačnost vztrajala na jugovzhodu. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 8 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

Danes in v noči na nedeljo bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih lahko dosegala hitrost okoli 100 km/h.

Jutri bo v zahodni Sloveniji precej jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo oslabela. Jutranje temperature bodo od -7 do -2, v alpskih dolinah okoli -10, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od -2 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

Obeti. V ponedeljek bo oblačno. Padavine bodo od zahoda zajele vso državo. Na Primorskem bo deževalo, drugod sprva snežilo. Popoldne bo sneg po nižinah prehajal v dež. Ob morju bo zapihal okrepljen jugo.

V torek bo na vzhodu deloma jasno, drugod bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Vremenska slika. Ciklonsko območje se je pomaknilo nad južni Jadran. Nad srednjo Evropo in Alpami se je prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnimi vetrovi doteka k nam dokaj suh in hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno jasno, le na Hrvaškem bo nekaj več oblačnosti. Ob Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri bo precej jasno, nad sosednjimi pokrajinami Hrvaške in Madžarske pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Burja ob Jadranu bo slabela.

Več iz te kategorije