0 Deljenj 900 Ogledov

Ciklonsko območje prinaša fronto, ta pa deževen ponedeljek, znano, kdaj se vrača sonce

24. May, 2021 6:24
900 Ogledov

Danes bo oblačno. Dež bo zjutraj in dopoldne od jugozahoda zajel vso Slovenijo in popoldne ponekod v južnih krajih prehodno ponehal, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob morju večinoma šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Goriškem in ob morju okoli 20 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 22 °C.

Obeti. V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

Tudi v četrtek bo dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bodo predvsem v severnih krajih nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte.

Vremenska slika. Nad severnim Sredozemljem je ciklonsko območje, ki bo z vremensko fronto danes vplivalo na vreme pri nas. Od jugozahoda priteka v višinah k nam vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Dež bo dopoldne postopno zajel vse sosednje pokrajine, najmanj padavin bo v krajih vzhodno in jugovzhodno od nas. Ob Jadranu bo še pihal jugo.

Jutri bo ob Jadranu povečini sončno, drugod spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.

Več iz te kategorije