0 Deljenj 945 Ogledov
Foto: iStock

Čez dan trezni, zvečer pijani

9. November, 2017 8:00
945 Ogledov

Gorenjski policisti so včeraj med devetimi prometnimi nesrečami obravnavali dve, v katerih je bil prisoten alkohol. Obe sta se zgodili zvečer.

Okoli 20.45 je voznik v Kranju zapeljal s ceste in povzročil prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. V nesreči je šlo za samoudeležbo in očitno posledico vožnje pod zelo močnim vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku namreč pokazal rezultat 1,47 mg/l alkohola. Eno uro kasneje pa je bil alkohol ugotovljen še pri obravnavi prometne nesreče, ki se je zgodila na območju Bleda in je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,44 mg/l alkohola, so sporočili s PU Kranj.

Alkohol botruje vsaki tretji smrtni prometni nesreči. Na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, ta dejavnik pa botruje celo vsaki tretji smrtni prometni nesreči! V letu 2016 so alkoholizirani udeleženci na območju Slovenije povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč in 1.009 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

Na Gorenjskem je bilo letos pod vplivom alkohola več kot 100 povzročitev prometnih nesreč, v posledicah zaradi tega dejavnika pa sta dve osebi umrli, štiri osebe so bile huje, še 39 pa je bilo lahko telesno poškodovanih. Gorenjski policisti so letos ugotovili tudi že preko 1.000 primerov voženj, kjer so pri voznikih ugotovili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, so sporočili s PU Kranj, kjer dodajajo, da je vožnja pod vplivom alkohola prepovedana in zelo nevarna, zato nikar ne sedajte za volan, če ste uživali alkoholne pijače.

Več iz te kategorije