0 Deljenj 651 Ogledov

Čez dan danes le od 1 do 5 °C, Arso napoveduje dva dni sneženja

30. November, 2020 6:14
651 Ogledov

Danes bo pretežno jasno, sprva predvsem na Gorenjskem in Notranjskem še zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C, v napoved zjutraj zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Jutri bo na Primorskem precej jasno, v notranjosti pa se bo postopno pooblačilo. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo zvečer nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 3, najvišje dnevne malo nad 0, na Primorskem do 9 °C.

 

 

Obeti. V sredo bo oblačno. Dopoldne se bodo na jugu začele pojavljati rahle padavine, ki se bodo do večera razširile nad večji del Slovenije. V notranjosti bo snežilo, po nižinah Primorske pa deževalo. Burja na Primorskem se bo okrepila.

V četrtek bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno snežilo. Na Primorskem bo povečini brez padavin, pihala bo zmerna do močna burja.

Vremenska slika. Iznad Atlantika prek zahodne in srednje Evrope proti vzhodu sega območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam hladen in prehodno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo ob severnem Jadranu pretežno jasno z burjo, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo.

Jutri se bo postopno pooblačilo, le ob severnem Jadranu bo še dokaj jasno s šibko burjo.

Več iz te kategorije